Friday, October 26, 2007

Undrens tid är inte förbi

I morse körde jag en förväntansfull trio till Landvetter. Det var Agneta, Carina och Anders, som nu äntligen kom iväg för att ordna formaliteter i Vietnam och att hämta med sig Victor hem till Sverige.
Det var ovisst in i det sista om det skulle bli avresa idag. Slutligt besked kom igår förmiddag - efter en signal tidigare på morgonen att det antagligen inte skulle bli av.
Men till sist kom alltså det efterlängtade beskedet att återstående dokument var underskrivet av den aktuella domaren. Det innebar att Agneta och Carina åkte till resebyrån i Halmstad för att hämta biljetterna.
Resebyrån har gjort ett fantastiskt jobb och visade verkligen att de är specialister på adoptionsresor.

Gårdagen ägnades åt packning och andra slutliga förberedelser inför resan. Daniel kom också till Carina och vi åt tillsammans.
Det kändes litet speciellt att Victor finns med oss nästa gång vi äter tillsammans.

På hemvägen hämtade jag Alfons, som är Carinas och Anders katt. Han ska vara med mig tillsammans med våra två katter, Prince och Alba. De känner varandra bra, men i början blir det litet trevande kontakter.

Vi har nu installerat webb-kameror både hos mig och hos farmor Anette i Örebro. Det finns alltså förutsättningar för videosamtal, hoppas vi.

I morgon bitti kl 4.40 (svensk tid) ska flyget vara framme i Ho Chi Minh City (Saigon) enligt tidtabellen.
Jag hoppas innerligt att resan går bra dit.

Fredag och lördag kan de ägna åt att bekanta sig med Ho Chi Minh City. Det är säkerligen en mycket intressant stad. Jag ser fram emot berättelser och bilder därifrån.

På söndag ska de resa till Rach Gia, där den lilla krabaten finns nu. Då ska han för första gången träffa sin nya mamma, pappa och mormor.
Dagen därpå ska det bli en ceremoni för att adoptionen ska bli godkänd i Vietnam.

Därefter åker alla fyra till Ho Chi Minh City. Victor ska ha ett pass för att resa till Sverige och det kan finnas en del andra formella saker som måste göras innan de reser hem.
Jag hoppas att de också hinner få många fina upplevelser och träffa trevliga människor i Vietnam, liksom Agneta och jag kunde göra i Chile när vi hämtade Daniel.

2 comments:

Jenny Penny said...

Oj va jag är glad för deras skull.. Gråt så fint du skriver Morfar lennart

Bamse kramar Jenny

AndCa said...

puss pappa! Fint skrivet, har smygit upp och kikar in här! Kl är nu 01.30 på natten. Ska lägga mig igen. PUSS